#gitmedenönce #hazırlıklar


Finlandiya’ya gitme kararımız kesinleştikten ve izinlerimiz için başvurularımızı yapmaya başladığımız andan itibaren özellikle Türkiye’deki yaşantımıza ve Finlandiya hazırlıklarına ilişkin yapmamız gereken birçok şey vardı.

Öncelikle, Türkiye’deki evimiz kendi evimiz olduğu için evi kapatmamaya, kiraya vermemeye karar vermiştik ki bu işimizi oldukça kolaylaştırdı. Neler mi yaptık?

  §  Bavul listesi hazırladık, liste defalarca değişti, yine de bir ilk liste işleri kolaylaştırdı.
  §  Hâlihazırda çok televizyon izlemediğimiz için TÜRKSAT’ı kapattık. Ve gitmemize yakın Superonline’ı kapattık. Telefon hatlarımızı faturasız ya da aylık düşük ücretli bir tarifeye geçirdik.
  §  Evdeki kullanılmayan eşyaları dağıttık. Finlandiya’ya gidecek olmakla doğrudan bir alakası yoktu tabi J ancak götürülecek eşyaları seçerken, 5 yıldır kullanılmayan eşyalar insanın daha çok ilgisini çekiyor, onları işine yarayacak kişiler ile buluşturmak da keyifli oluyor.
  §  Satın alınması gereken, Finlandiya’ya götüreceklerimizi listeledik ve onları temin ettik. Genelde ilaç, aktardan çeşitli yağlar, türk kahvesi vb. Finlandiya’da bulup bulamayacağımızdan emin olmadığımız şeylerdi.
  §  Öncesinde planladığımız ve satın aldığımız, tatil, uçak bileti vb. rezervasyonlarımızı iptal ettik.
  §  Arabamızı sattık.
  §  Eski kimliklerimizi, yeni kimlikler ile değiştirdik. Finlandiya’ya gelecek olmamız ile doğrudan bir bağlantısı yok ama o da aradan çıksın istedik.
  §  Çiçeklerimizi dağıttık.

İzinlerimiz çıktığında ve gidiş tarihimiz netleştiğinde;
  §  Uçak biletlerimizi aldık.
  §  Booking.com’dan geçici olarak konaklayacağımız ev için rezervasyonumuzu yaptık.
  §  Çalıştığım Bakanlıktan ücretsiz izin almak için dilekçe verdim.
  §  Finlandiya’da ihtiyacımız olabilecek belgeleri derledik, hazırladık. Eşimin iş sözleşmesi, evlilik cüzdanı, Baran Ege’nin aşı kartı, benim hamilelik ile ilgili tahlil sonuçlarım vb.
  §  Arkadaşlarımız ile görüşme takvimi hazırladık, ailelerimizi evimize davet ettik gitmeden birlikte bolca vakit geçirmek için.

Ve son günler
  §  Buzdolabını boşalttık, içindeki yiyecekleri arkadaşlarımıza paylaştırdık.
  §  Halılarımızı topladık, koltukların üstüne örtüler serdik.
  §  Bavullarımızı hazırladık, götürebileceğimiz kilo hesaplamasıyla birlikte bavuldan çıkanlar, girenler, epey zamanımızı aldı.
  §  Elimizdeki TL’yi Euro’ya çevirttik.
  §  Bol bol arkadaşlarımızla görüştük.

Giderken
  §  Evin elektriğini, suyunu kapattık.
  §  Ve veda…

Comments

Popular posts from this blog

#finlandiyadabirev #finlandiyadakievimiz

#Finlandiya’dayaşayanlarveyaşamakisteyenleriçin #facebookgrupları #sosyalmedya #faydalıbilgiler

#finlandiyadailkgünler #finlandiyailkizlenimler